Jučer zabilježeno čak 14 prometnih nesreća: Teško ozlijeđen 92- godišnji pješak

Autor: Andrea Načinović 15.07.2022

policija-natpis2-2400x1524_c%7C(1)

Vozači se još jednom pozivaju na oprez!

Rijeka - Jučer, oko 8,30 sati, u Vukovarskoj ulici u Rijeci dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen 92- godišnji pješak. Vozač osobnog vozila Nissan, inače 71-godišnji hrvatski državljanin, kretao se Vukovarskom ulicom u smjeru Pehlina te je vozilom udario u pješaka koji je prelazio kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza. Pješak je zbog zadobivenih ozljeda prevezen u KBC Rijeka gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede, doznajemo iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Inače, tijekom jučerašnjeg dana na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko – goranske zabilježeno je 14 prometnih nesreća kojima je samo jedna, navedena, ozlijeđena osoba.

PU primorsko-goranska vozače još jednom poziva na oprez i savjetuje:

- pješačkom prijelazu približavajte se sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožavate pješake, odnosno tako da na vrijeme možete zaustaviti svoje vozilo da bi propustili pješake koji su već stupili na pješački prijelaz,
- zaustavite vozilo i propustite uvijek pješake na kolniku ako su pješaci djeca, slijepe osobe ili druge osobe s invaliditetom, starije i iznemogle osobe,
- pješake obvezno propustite iako su tek stupili na kolnik,
- ne parkirajte svoje vozilo na nogostupu, na pješačkom prijelazu i na udaljenosti manjoj od pet metara od tog prijelaza.

Više sa portala torpedo.media ...