Kazneno i prekršajno procesuirani zbog zlouporabe droge

Autor: Portal Torpedo 18.03.2024

pexels-joint-marihuana-droga-trava Foto: ilustracija

Završetkom istraživanja dvoje hrvatskih državljana je kazneno prijavljeno za počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, dok je treći počinitelj prekršajno sankcioniran.

Rijeka - Policijski službenici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad troje hrvatskih državljana, inače recidivista u počinjenju zlouporabe droge.

Dvoje hrvatskih državljana, starosti 27 i 40 godine, zatečeno je na području Krnjeva u Rijeci u petak, 15. ožujka i pri tome su kod 27-godišnjakinje u osobnom vozilu, austrijskih nacionalnih oznaka, pronađena tri jointa ukupne težine oko 4,5 grama konoplje tipa droge. Istovremeno je kod 40-godišnjaka pronađeno oko 5 grama također konoplje tipa droge.

Tijekom istraživanja 27-godišnjakinja je policiji dodatno predala još 10 grama konoplje tipa droge, ali i novac za koji je utvrđeno da je „zaradila“ preprodajom droge spomenutom 40-godišnjaku, kao i drugim korisnicima.

Osim navedenog, utvrđeno je da nema regulirano boravište u stanu na području Rijeke čime je uz kaznenu prijavu za dva kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet droga i prekršajno sankcionirana prema Zakonu o prebivalištu. Protiv 40-godišnjaka je pak pokrenut prekršajni postupak sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga.

Istu večer u središtu Rijeke na Žabici policijski službenici pomorske policije zatekli su 29-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je kod sebe imao oko 2,8 grama konoplje tipa droge te 2,6 grama droge amfetamin, tzv. speed. Priveden je na kriminalističko istraživanje u okviru kojega je 29-godišnjak policiji još predao nekoliko vrećica u kojima se nalazila droga (konoplja, amfetamin i LSD) te drugi predmeti koji se dovode u vezu s kaznenim djelom.

Za navedenu drogu utvrđeno je da je bila namijenjena daljnjoj prodaji te je po završetku istraživanja, a radi osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, 29-godišnjak kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...