Kazneno prijavljen za osam kaznenih djela

Autor: Portal Torpedo 20.09.2023

lisice

Osumnjičeni 18-godišnjak kazneno je prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Rijeka - Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta.

Sumnjiči se da je u razdoblju od 31. svibnja do 13. kolovoza na području Rijeke počinio osam kaznenih djela. Naime, u dva navrata je ušao u parkirališni prostor autosalona te se odvezao s vozilima u kojima su bili ključevi. U trećem slučaju je pak na gradilištu u Rijeci ušao u radni stroj i njime se bez dozvole vozio po istom i okolici. Pri tome je uz nedozvoljenu uporabu tuđe pokretne stvari i oštetio neke strojeve.

Osim toga je istraživanjem utvrđeno kako je u srpnju počinio i dva kaznena djela teške krađe kada je provaljivao u teretna vozila na gradilištu u Rijeci, a pokušao je i provaliti u autosalon.

K tome je u lipnju s parkirališta trgovačkog centra otuđio osobno vozilo, dok je u kolovozu otuđio moped ispred zgrade, u vlasništvu dvojice hrvatskih državljana.

Ukupna materijalna šteta počinjena navedenim kaznenim djelima na štetu fizičkih i pravnih osoba procjenjuje se na najmanje 10 000 eura.

Završetkom kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 18-godišnjak za počinjenje tri kaznena djela neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari, zatim dvije krađe i dvije teške krađe od kojih je jedna u pokušaju, kao i za oštećenje tuđe stvari, kazneno je prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...