Kazneno prijavljen zbog zlouporabe droge, ali i krivotvorenja isprave

Autor: Portal Torpedo 13.01.2023

pexels-joint-marihuana-droga-trava

Policija ga sumnjiči da je spomenutu drogu posjedovao u namjeri daljnje prodaje.

Rijeka - Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje te kazneno prijavili 35-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog sumnje u zlouporabu droge.

U okviru kriminalističkog istraživanja, a temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Rijeci, provedena je pretraga doma i drugih prostorija, kao i tri osobna vozila, kojima se 35-godišnjak koristi na širem riječkom području.

Tom prilikom je pronađeno 151,4 grama droge amfetamin, tzv speed, 5,4 grama droge marihuana, 13 komada droge MDMA, težine oko 18 grama, zatim 22,8 grama praškaste materije bijele boje za sada neutvrđenog kemijskog sastava, ali i jedna precizna digitalna vaga, novac i drugi predmeti koje se dovodi u vezu s počinjenjem kaznenog djela.

Policija ga sumnjiči da je spomenutu drogu posjedovao u namjeri daljnje prodaje, a osim toga provjerom jednog od navedenih osobnih vozila inače marke BMW, otkriveno je kako se na njemu nalaze nepripadajuće registarske oznake. Vozilo mu je radi toga oduzeto i predano Carinskoj upravi na daljnje postupanje iz njihove nadležnosti.

Po završetku istraživanja, a zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama te krivotvorenje isprava, 35-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Uz to je i prekršajno sankcioniran u skladu sa Zakonom o prebivalištu jer nema regulirano boravište.

Više sa portala torpedo.media ...