Koristila službenu karticu za vlastite potrebe - oštetila tvrtku za više od devet tisuća eura

Autor: Portal Torpedo 06.07.2023

novac_euro_2022__1_

Osumnjičena je prijavljena za četiri kaznena djela.

Rijeka - Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjom hrvatskom državljankom te je kazneno prijavili nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje četiri kaznena djela, kojima je nastala materijalna šteta u ukupnom iznosu od oko 9.150 eura.

Sumnja se da je od početka 2014. do kraja 2016. godine kao odgovorna osoba tvrtke sa šireg riječkog područja koristila službenu bankovnu karticu za podizanje novca s računa tvrtke. Taj novac nije utrošila u poslovne svrhe već ga prisvojila za sebe, a uz to je i na teret tvrtke plaćala račune za svoje potrebe te tako tvrtki prouzročila štetu u iznosu nešto većem od 7.000 eura.

Nadalje, sumnja se da je tijekom 2019. godine dvjema osobama isplatila navodne povrate pozajmica, iako te dvije osobe nikada nisu tvrtki pozajmile novac. Navedenim isplatama tim osobama je pribavila protupravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od nešto manje od 1.800 eura.

Ovim radnjama počinila je dva kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Pored toga sumnjiči se i za kazneno djelo pronevjere, budući da je tijekom 2022. godine za sebe prisvojila prijenosno računalo kojim je obavljala djelatnost i koje joj je bilo povjereno u radu te je na taj način smanjila stečajnu masu tvrtke za nekoliko stotina eura.

Uz to, utvrđeno je i da poslovne knjige nije vodila na propisani način čime je otežala preglednost poslovanja i utvrđivanje imovinskog stanja tvrtke te time počinila kazneno djelo povreda obveze vođenje trgovačkih ili poslovnih knjiga.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...