Krađe torbica i novčanika sve su češće, policija savjetuje oprez

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 18.01.2022

novcanik,_kradja

Prije desetak dana 38-godišnem hrvatskom državljaninu na području Žabice na drzak način je iz ruke otuđen novčanik, a time i novac te stvari u novčaniku. Na sličan način, jučer je na području Potoka 50-godišnjoj hrvatskoj državljanki iz ruke istrgnuta torbica.

Rijeka - Proteklih nekoliko dana policiji su se obratili građani, kojima su za sada nepoznati počinitelji na drzak način otuđili stvari u njihovu vlasništvu. Sva kaznena djela dogodila su se tijekom siječnja ove godine na području Rijeke.

Tako je prije desetak dana 38-godišnem hrvatskom državljaninu na području Žabice na drzak način iz ruke otuđen novčanik, a time i novac te stvari u novčaniku. Na sličan način, jučer je na području Potoka 50-godišnjoj hrvatskoj državljanki iz ruke istrgnuta torbica, nakon čega se počinitelj trčeći udaljio.
Osim toga, 15. siječnja dvije su hrvatske državljanke, starosti 58 i 79 godina okradene su na području Trsata dok su uređivale grobna mjesta te bez nadzora ostavile torbicu i ruksak.
U jednom od ovih događaja otuđena torbica je naknadno pronađena, a sveukupna materijalna šteta bit će utvrđena naknadno.

U cilju smanjenja mogućnosti počinjenja ove vrste kaznenih djela građanima preporučamo povećani oprez te da obrate pozornost na svoje stvari.

Osim drskih krađa, policija građane upozorava i na tzv. džepne krađe radi čega je povećan oprez naročito potreban na mjestima na kojima se okuplja veći broj ljudi. Gotovo u pravilu ova se kaznena djela najčešće događaju na tržnicama, u gradskim autobusima, trgovačkim centrima i sličnim mjestima.

Više savjeta o tome što učiniti i kako se zaštititi, možete pronaći na poveznicama drske krađe i džepne krađe .

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...