Lukovdol: Dimnjak „krivac“ za požar

Autor: Nikola Cvjetović 11.08.2022

policija_hauba-2400x1524_c Foto: ilustracija

Utvrđeno je kako je uzrok požara prijenos topline s dimnjaka na drvenu konstrukciju krovišta. Požar je izbio u jednoj od prostorija u potkrovlju kuće odakle se proširio na krovište.

RIJEKA - Današnjim očevidom, obavljenim u suradnji protupožarnog inspektora i policijskih službenika Policijske postaje Vrbovsko utvrđeni su uzroci požara, koji je izbio jučer poslije podne, 10. kolovoza, na obiteljskoj kući u Lukovdolu, izvijestila je Policijska uprava primorsko-goranska.
Utvrđeno je kako je uzrok požara prijenos topline s dimnjaka na drvenu konstrukciju krovišta. Požar je izbio u jednoj od prostorija u potkrovlju kuće odakle se proširio na krovište. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a ugasili su ga vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Lukovdola i Vrbovskog. Kuća na kojoj je nastala šteta u vrijednosti oko sto tisuća kuna u vlasništvu je 79-godišnje hrvatske državljanke.
Također, policija traga za nepoznatim počiniteljem koji je 9./10. kolovoza otuđio osobno vozilo marke Volkswagen Golf 2, crvene boje, riječkih registracijskih oznaka u vlasništvu 27-godišnje hrvatske državljanke. Prema dosad utvrđenom, navedeno vozilo je otuđeno iz dvorišta u Viškovu. Počinjena materijalna šteta cijeni se na oko 10 000 tisuća kuna.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...