Na Krku pronađena četiri ilegalna laboratorija za uzgoj kanabisa, pritvoreno troje osumnjičenika

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 13.02.2022

KRK-LAB-kanabis marihuana

Pretragom je pronađeno oko šest kilograma droge marihuana, velika količina sofisticirane opreme za uzgoj i preradu droge –„laboratorij", ali i novac te drugi predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenih djela.

Krk - Kaznenom prijavom protiv dvoje slovenskih i jednog hrvatskog državljanina rezultiralo je kriminalističko istraživanje krčke policije, u suradnji sa Službom kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske, zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela iz domene zlouporabe droga.

KRK-LAB 2-12 2  kanabis marihuana 3

Riječ je o istraživanju kojim su na području otoka Krka pronađena četiri laboratorija za uzgoj kanabisa (u konačnici droge marihuna), s video nadzorom i sustavom za daljinsko i vremensko reguliranje upravljanja uzgojem zasađenih gotovo 400 stabljika indijske konoplje, visine od 13 do 110 cm. Naime, nalogom suca istrage nadležnog Županijskog suda provedene su pretrage nekoliko stambenih objekata, prostora i osobnih vozila na području općina Malinska i Vrbnik na otoku Krku te na području Jelenja u okolici Rijeke. Njima se koriste dvoje osumnjičenih Slovenaca, starosti 28 i 35 godina, kao i 43-godišnji hrvatski državljanin.

KRK-DROGA-LAB-kanabis marihuana 1

Pretragom je pronađeno oko šest kilograma droge marihuana, 24 šprice s uljem kanabisa, zatim velika količina sofisticirane opreme za uzgoj i preradu droge –„laboratorij" (šatori s osvjetljenjem, sustav video nadzora, digitalna oprema i vage za precizno mjerenje, prijenosna računala i sl. ), ali i novac te drugi predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenih djela.

KRK-DROGA-12 2  marihuana kanabis

Istraživanjem je utvrđeno kako su tijekom prethodne 2021. godine troje osumnjičenika iznajmili četiri stambene jedinice u navedenim mjestima na otoku Krku te se organizirali i uspostavili sustav za ilegalni uzgoj kanabisa (u konačnici droge marihuana), zasađivanjem stabljika indijske konoplje u kontroliranim uvjetima (laboratorij), a u svrhu daljnje preprodaje droge marihuana na ilegalnom tržištu.

Pod osnovom sumnje u počinjenje 14 kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, svo troje osumnjičenika je uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu predano pritvorskom nadzorniku. Kriminalističko istraživanje se nastavlja, stoji u priopćenju PU primorsko - goranske.