Na području Klane pronađena minobacačka granata iz II. svjetskog rata

Autor: Sanja Tumara 07.06.2024

oruzje_w800-03621 Foto: arhiva

Policija poziva građane koji još uvijek čuvaju neregistrirano oružje ili eksplozivna sredstva da ih bez straha od sankcija predaju policiji.

Rijeka - U proteklih tjedan dana evidentirane su predaje oružja i minsko-eksplozivnih sredstava koje su građani s područja Rijeke, Viškova i Novog Vinodolskog dragovoljno predali policiji.

Riječ je dvije ručne bombe M 52, dva protuavionska metka, poluautomatskoj puški i 248 komada streljiva.

Osim toga, u šumskom predjelu na području Klane pronađena je minobacačka granata zaostala iz II. svjetskog rata, izvijestila je Policijska uprava primorsko-goranska.

Spomenuta sredstva preuzeli su djelatnici Regionalne protueksplozijske jedinice Rijeka te će biti zbrinuti prema pravilima struke.

Zahvaljujemo savjesnim građanima što su se pridružili akciji „Manje oružja - manje tragedija“ te dragovoljno predali suvišno oružje i druga eksplozivna sredstva pa tako svoj dom učinili sigurnim. Pozivamo k tome i ostale građane koji još uvijek čuvaju neregistrirano oružje ili eksplozivna sredstva da ih bez straha od sankcija predaju policiji.

Nakon poziva, na mjesto na kojem se opasno sredstvo nalazi doći će ovlašteni policijski službenici i sigurno ga preuzeti.

Podsjećamo da je u sklopu akcije „Manje oružja - manje tragedija“ moguće dragovoljno predati nelegalno oružje, streljivo i sva ostala minsko-eksplozivna sredstva bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija.

Više informacija o provedbi akcije „Manje oružja-manje tragedija“ mogu se dobiti pozivom na besplatni broj telefona 0800 88 92.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...