Na požarištu u Fužinama pronađeno tijelo muškarca

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 27.03.2022

wp-content/uploads/2020/07/po%C5%BEar-vatra.jpg

Jučer prilikom gašenja požara na području Fužina pronađeno je tijelo mrtve muške osobe. Prema utvrđenom, riječ je o 74-godišnjem hrvatskom državljaninu.

Fužine - Jučer je prilikom gašenja požara na području Fužina pronađeno tijelo mrtve muške osobe. Prema utvrđenom, riječ je o 74-godišnjem hrvatskom državljaninu, koji je prema saznanjima čistio drvne sortimente i spaljivao smeće uslijed čega je došlo do zapaljenja niskog raslinja i okolne trave. Požar su ugasili pripadnici DVD Vrata, Lič i Fužine. Tijelo preminulog je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Rijeci radi utvrđivanja točnog uzroka smrti.

Zabilježeno je još nekoliko požara na otvorenom području, od kojih se zbog nastale štete izdvaja požar na crikveničkom području. Do požara je došlo oko 14,30 sati uslijed paljenja niskog raslinja i suhog granja na zemljištu pokraj vikend kuće. U jednom trenutku vatra se počela nekontrolirano širiti u smjeru drvarnice u blizini vikend kuće te je zahvatila drva za ogrjev. Požar su ugasili vatrogasci DVD Novi Vinodolski. U požaru je su izgorjela drva za ogrjev i dio drvarnice, a materijalna šteta cijeni se na oko 3.000,00 kuna.

Još jednom se upozoravaju građani na oprez prilikom čišćenja okućnica i spaljivanja korova, stoji u priopćenju PU primorsko - goranske.