Na Zametu uhvaćen serijski pljačkaš

Autor: Portal Torpedo 31.05.2023

wp-content/uploads/2021/12/policija-2400x1524_c-2.jpg

Zbog sumnje u počinjenje ukupno šest kaznenih djela imovinskog kriminaliteta, osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Rijeka - U ponedjeljak, 29. svibnja u večernjim satima policija je zaprimila dojavu o provali u osobno vozilo na području Zameta u Rijeci u vlasništvu 61-godišnjeg njemačkog državljanina.

Dolaskom na mjesto događaja policija je u blizini zamijetila mušku osobu koja se po opisu oštećenika dovodi u vezu s počinjenim kaznenim djelom. Muškarac je vidjevši policijske službenike krenuo bježati no ubrzo su ga sustigli i priveli u policijsku postaju.

Utvrđeno je da je riječ o 46-godišnjem hrvatskom državljaninu za kojim je raspisana potraga s mjerom uhititi zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva.

Prilikom pregleda osumnjičenika pronađeni su osobni dokumenti i novčanik oštećenog vlasnika osobnog vozila, ali i kuhinjski nož kao predmet povezan s počinjenjem razbojništva.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se spomenuti, osim kaznenog djela teške krađe nakon koje je i uhvaćen, sumnjiči za počinjenje još četiri kaznena djela razbojništva i jedno djelo krađe.

Naime, osumnjičenik je 29. svibnja, u popodnevnim satima dana na području Kastva iz kombi vozila otuđio torbicu u kojoj se nalazio mobitel, novčanik s dokumentima i drugi predmeti u vlasništvu dvoje hrvatskih državljana u dobi od 51 i 71 godinu.

Također, spomenuti se sumnjiči da je u rujnu 2021. godine je prijeteći prodavačici nožem iz blagajne trgovine na Pehlinu u Rijeci otuđio oko 378,300 eura.

Osim toga, u siječnju te u dva navrata u svibnju ove godine, prijeteći nožem prodavačicama trgovina na području Rujevice i Zameta u Rijeci otuđio je oko 2900 eura.

Počinjenim kaznenim djelima oštećen je jedan njemački i dvoje hrvatskih državljana, dvije tvrtke iz Rijeke i dvije sa sjedištem u Splitsko – dalmatinskoj županiji za oko 4080 eura.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje ukupno šest kaznenih djela imovinskog kriminaliteta, osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...