NAJAVA: Od ponoći 24-satna akcija nadzora brzine

Autor: Portal Torpedo 18.04.2024

policija-03756 Foto: ilustracija

Nepropisna i neprilagođena brzina i dalje glavni uzročnici stradavanja u prometnim nesrećama.

Rijeka - Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske, policijski službenici će od ponoći 19. travnja provoditi 24-satnu akciju pojačanog nadzora brzine kretanja vozila.

U isto vrijeme, ova akcija provodi se u svim zemljama Europske unije pa tako i na području policijskih uprava u Republici Hrvatskoj u sklopu ROADPOL-ovih aktivnosti.

Akcijom se nastoji podići razina stanja sigurnosti u prometu na cestama te utjecati na promjenu ponašanja sudionika u prometu. U provedbu akcije bit će uključen maksimalno raspoloživi broj djelatnika prometne policije, koji će koristiti sve raspoložive uređaje za nadzor brzine kretanja vozila.

Na poziv policije, u pripremu akcije uključili su se i građani, njih više od 50, koji su predlagali lokacije 24-satnog nadzora brzine kretanja vozila na čemu im posebno zahvaljujemo.

Podsjećamo da su nepropisna i neprilagođena brzina i dalje glavni uzročnici stradavanja u prometnim nesrećama, a brzina je ujedno jedan od najčešćih uzroka prometnih nesreća s najtežim posljedicama.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...