Neprilagođena brzina uzrok još jedne prometne nesreće sa smrtnim epilogom

Autor: Portal Torpedo 10.02.2024

prometna_nesreca_tunel_pecina_rijeka_2024__4_

U nesreći su teško ozlijeđena dva vozača dok je putnik iz osobnog vozila lakše ozlijeđen


Rijeka - Sinoć oko 21.40 sati na DC 404 u tunelu Pećine u Rijeci dogodila se prometna nesreća u kojoj su smrtno stradala dva hrvatska državljana, a trojica su ozlijeđeni.


U nesreći su sudjelovala osobno i teretno vozilo riječkih registracijskih oznaka.Očevidom je rukovodio zamjenik općinskog državnog odvjetnika i prema dosad utvrđenom do nesreće je došlo kada je 19-godišnji vozač osobnog vozila se kretao neprilagođenom brzinom iz smjera Vežice prema centru Rijeke. U jednom trenutku u nepreglednom zavoju je izgubio nadzor nad vozilom i prešao na lijevu stranu kolnika te se izravno sudario s teretnim vozilom iz suprotnog smjera kojim je upravljao 62-godišnjak.


Od siline udarca osobno vozilo se zarotilo na kolniku i pritom su trojica putnika ispala iz vozila. Njih dvojica, starosti 19 i 50 godina, su nažalost, preminuli na mjestu događaja, dok su vozač i treći putnik ozlijeđeni.


Ozlijeđenim osobama medicinska pomoć je pružena u KBC Rijeka i obojici vozača dijagnosticirane su teške ozljede, dok je 20-godišnji putnik iz osobnog vozila lakše ozlijeđen.


Za vrijeme provedbe očevida od 21.45 sati do 4 sata ujutro promet kroz tunel Pećine bio je obustavljen za sva vozila i odvijao se obilaznim pravcima.


Pozivamo sve vozače da uvijek prilagode vožnju uvjetima na cesti kako bi se izbjegle mogućnosti izazivanja prometnih nesreća, osobito ovakvih s najtežim posljedicama.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...