Noćas u Sušici osoba pala s mosta

Autor: Sanja Monar 12.02.2023

jelenje_intervencija_foto_opcina_jelenje Foto: Općina Jelenje

Zadobila je teže ozljede, a pukom srećom nije došlo do smrtnog slučaja

Jelenje - U noći sa subote na nedjelju dogodila se nesreća na području Općine Jelenje. Jedna osoba pri povratku kući završila je gotovo u kanjonu Sušice, ispod mosta. Zadobila je teže ozljede, a pukom srećom nije došlo do smrtnog slučaja, javljaju iz Općine Jelenje.

– 12. veljače u 2 i 20 sati ujutro primili smo poziv Županijskog vatrogasnog centra PGŽ s dojavom da je osoba pala s mosta u Sušici i da joj hitno treba pomoć. Za nešto manje od 10 minuta bili smo na terenu. Na intervenciji je sudjelovalo Dobrovoljno vatrogasno Ivan Zoretić Španac iz Jelenja i Javna vatrogasna postaja – ispostava Vežica. Osam vatrogasaca s dva vozila i hitna medicinska pomoć započeli su s izvlačenjem unesrećenog – prepričava nam događaje Mark Kovačić iz DVD-a Jelenje, koji je u kasnim noćnim satima zaprimio poziv.

– Postavili smo rasvjetu i osvijetlili područje. Spustio sam se u kanjon Sušice. Radi se o vrlo nepristupačnom terenu i zajedničkim snagama s hitnom medicinskom pomoći unesrećenog smo postavili u takozvano „korito“ i pomoću vatrogasnog užeta izvukli van, uz bok mosta. Naš sumještanin od siline udarca s visine zadobio je prijelom noge. Za pretpostaviti je da se nesreća dogodila kada se vraćao kući, kazao je Kovačić, dodajući da je pohvalno kako su mlađe osobe koje su se zatekle na mjestu događaja, i čuli vapaje upomoć, odmah zvale vatrogasce i hitnu pomoći time spasili život unesrećenome, što je za svaku pohvalu, naglasio je Kovačić.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...