Opreza nikada dosta prilikom kupovine putem interneta: Prijevarama oštećene dvije Riječanke

Autor: Portal Torpedo 11.01.2022

mobitel-43820

Protiv 28-godišnjaka podnesena je kaznena prijava za dvije prijevare kojima je oštetio hrvatske državljanke. Pri navodnoj kupnji, uzeo im mobitele uz lažno obećanje kako će ih platiti

Rijeka - Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijevara.

Sumnjiči se da je 27. prosinca prošle godine u Rijeci dogovorio s 21-godišnjom hrvatskom državljankom kupnju njezinog mobitela čiju je prodaju oglasila putem interneta. Nakon usmenog dogovora, 21-godišnjakinja je povjerovala njegovom obećanju kako će joj odmah uplatiti novac za navedeni uređaj te mu ga ustupila, a on se prestao javljati na njezine pozive. Vjerujući njegovom lažnom obećanju oštećena je tako za devet tisuća kuna jer počinitelj do danas nije uplatio novac za kupnju istog, niti joj je vratio mobitel.

Tijekom kriminalističkog istraživanja je otkriveno kako je istovjetno kazneno djelo prijevare počinio i tri dana kasnije, 30. prosinca na području Rijeke, u kojem je materijalno oštetio 46-godišnju hrvatsku državljanku. Naime, s njom je također dogovorio kupnju mobitela, javivši se na njezin oglas, a iako je potpisao potvrdu kako će za isti odmah uplatiti novac, nije dogovoreni iznos uplatio niti joj je mobitel vratio pa ju je oštetio za oko 4300 kuna.

Zbog osnova sumnje u počinjenje dva kaznena djela prijevare, završetkom istraživanja je protiv 28-godišnjaka podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.