Oštećene prijevarom - predstavili se kao sinovi

Autor: Portal Torpedo 12.06.2024

novac_euro_2022__3_ Foto: ilustracija

Materijalno su oštećene hrvatske državljanke za oko 4480 eura.

Rijeka - Policija zaprimila prijave dvije hrvatske državljanke u dobi od 56 i 71 godinu koji su oštećene kaznenim djelima prijevare.

Naime, 56-godišnjakinja je 6. lipnja dobila SMS poruku s nepoznatog broja, a osoba se predstavila kao njezin sin navodeći da mu se telefon pokvario pa da joj se javlja s ovog broja s molbom da mu uplati novac na određeni broj računa kako bi mogao kupiti novi mobitel što je i učinila. Nakon uplate kontaktirala je sina na stari broj mobitela, a on joj je rekao da joj nije slao poruku niti tražio novac. Shvativši da je prevarena, oštećena je događaj prijavila policiji.

Na sličan način je idućeg dana prevarena i 71-godišnjakinja koja je dobila poruku s nepoznatog broja od osobe koja se predstavila kao njezin sin i tražio ju je uplatu određenog iznosa novca na određeni broj računa što je i učinila. Nedugo nakon bankovne transakcije, oštećena je shvatila da nije komunicirala sa svojim sinom te da je prevarena.

Materijalno su oštećene hrvatske državljanke za oko 4480 eura.

Koristimo ovu priliku i savjetujemo građanima da budu vrlo oprezni u komunikaciji putem poruka i društvenih mreža te kako ne bi postali žrtvom ovakvog ili sličnog kaznenog djela.

Nikada nemojte ustupati svoje osobne podatke, kao ni informacije o bankovnim računima-broj PIN, lozinku i CVC brojeve za online bankarstvo, osobama koje ne poznate.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...