Pas 38-godišnjaka napao drugog psa i usmrtio ga, vlasnik dao lažne podatke oštećenoj vlasnici

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 28.03.2022

wp-content/uploads/2021/12/policija-2400x1524 c-1.jpg

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela oštećenje tuđe stvari, osumnjičeni 38-godišnjak kazneno je prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Rijeka - Dovršenim kriminalističkim istraživanjem koje su proveli policijski službenici I. policijske postaje Rijeka nad 38-godišnjim hrvatskim državljaninom utvrđeno je počinjenje kaznenog djela, kao i prekršaja (držanje životinja bez nadzora ili zlostavljanje ili loše postupanje sa životinjama) iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Naime, u subotu, 19. ožujka oko 23,10 sati 38-godišnji hrvatski državljanin je neoprezno šetao psa (bez brnjice) u središnjem dijelu Rijeke gdje je u jednom trenutku taj pas napao i usmrtio drugog psa oštećene 51-godišnje hrvatske državljanke. Osumnjičenik se udaljio s mjesta događaja bez da je isti prijavio policiji, a uz to je oštećenoj 51-godišnjakinji dao lažne podatke o svom identitetu. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela oštećenje tuđe stvari, osumnjičeni 38-godišnjak kazneno je prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, iz PU primorsko - goranske upozoravaju građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom. Vlasnici su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja te poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje. Dakle, osobito je potrebno da vlasnici kućnih ljubimaca (pasa) prilikom njihove šetnje, zbog ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, koriste povodac i brnjicu za psa, stoji u priopćenju PU primorsko - goranske.