​Počinio prisilu prema policajcima u Opatiji pa bježao vozilom sve do Rijeke

Autor: Portal Torpedo 09.02.2024

policija_natpis-93650

Osumnjičeni 30-godišnjak je čineći više različitih prometnih prekršaja bježao policiji i ignorirao njihove znakove zaustavljanja


Opatija - Jučer su policijski službenici zaprimili dojavu kako se na području Opatije nalazi osoba za kojom je zagrebačka policija raspisala potragu za uhićenjem.


Riječ je o 30-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je nakon što su ga u 11.45 sati u Opatiji policijski službenici uočili u osobnom vozilu, riječkih registracijskih oznaka, te pokušali zaustaviti, vozilom krenuo na njih s ciljem da ih zaustavi u postupanju.


Nakon toga je neprilagođenom i nepropisnom brzinom krenuo vozilom u smjeru Matulja oglušujući se pritom na zvučne i svjetlosne znakove policije za zaustavljanje. Tako je od Opatije preko riječke zaobilaznice pa sve do Viškova i Pehlina jurio vozilom čineći različite prekršaje sve do naselja Hosti gdje se na kraju zaustavio i izašao iz vozila te pješice pokušao pobjeći.


Tu su ga oko 12.35 sati sustigli policijski službenici I. policijske postaje Rijeka i uz primjenu sredstava prisile uhitili te priveli na kriminalističko istraživanje.


Završenim istraživanjem Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske, osumnjičeni 30-godišnjak je uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu za počinjenje kaznenih djela prisila prema službenoj osobi i prijetnja na štetu hrvatske državljanke, predan pritvorskom nadzorniku.


Uz to je zbog počinjenja više prometnih prekršaja i ugrožavanja sigurnosti prometa sankcioniran u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...