Pod utjecajem alkohola upravljao vozilom i bježao policijskoj ophodnji

Autor: Sanja Tumara 27.07.2023

policija-91625 Foto: ilustracija

Unatoč zvučnim i svjetlosnim signalima policije, 21-godišnjak se nije zaustavio sve do središta Matulja gdje ga je sustigla policijska ophodnja.

Rijeka - Noćas oko 2 sata na području Opatije policijska ophodnja uočila je osobno vozilo, riječkih registracijskih oznaka, koje se kretalo nepropisnom brzinom u smjeru Rijeke, odnosno Preluka.

Kada su policijski službenici pokušali zaustaviti vozilo, vozač je nastavio vožnju povećanom brzinom preko Preluka prema Matuljima. Unatoč zvučnim i svjetlosnim signalima policije nije se zaustavio sve do središta Matulja gdje ga je sustigla policijska ophodnja, izvijestila je Policijska uprava primorsko-goranska.

Riječ je o 21-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 0,77 promila. Priveden je na postupanje u Policijsku postaju Opatiju gdje je k tome utvrđeno kako je upravljao tehnički neispravnim vozilom.

Završetkom postupanja, zbog počinjenih prekršaja je 21-godišnjak sankcioniran u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama te mu je predložena novčana kazna od najmanje 1040 eura i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...