Policajke na Korzu uočile kradljivca i privele ga

Autor: Portal Torpedo 01.09.2022

wp-content/uploads/2021/12/lisice-policija.jpg

Riječ je o osobi koji je oko 10 sati u jednom od trgovačkih centara na Korzu u Rijeci iz torbe 72-godišnje hrvatske državljanke otuđio novčanik s osobnim dokumentima, bankovnim karticama i novcem domaće i strane valute.

Rijeka - Jučer je provedeno kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom kojega se sumnjiči za počinjenje kaznenih djela krađe i računalne prijevare.

Riječ je o osobi koji je oko 10 sati u jednom od trgovačkih centara na Korzu u Rijeci iz torbe 72-godišnje hrvatske državljanke otuđio novčanik s osobnim dokumentima, bankovnim karticama i novcem domaće i strane valute. Potom je iskoristio i broj PINA koji je pronašao u novčaniku te na bankomatu uz korištenje kartica podigao pet tisuća kuna.

Počinitelja su pri tome uočile dvije policijske službenice iz Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka koje su ga zatim pratile da bi ga po izvršenju kaznenog djela zaustavile na Korzu, legitimirale i uhitile pa privele na kriminalističko istraživanje u I. policijsku postaju Rijeka. Tako je zahvaljujući njihovoj izvanrednoj reakciji otkriven kradljivac i pronađeni svi otuđeni predmeti te novac koji su i vraćeni oštećenoj vlasnici.

Završetkom kriminalističkog istraživanja, zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, počinitelj je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Više sa portala torpedo.media ...