Policija ga zatekla u počinjenju teške krađe provaljivanjem

Autor: Portal Torpedo 02.12.2022

lisice

Osumnjičeni je prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Rijeka - Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjim hrvatskim državljaninom kojega se sumnjiči za počinjenje kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta.

Riječ je o počinitelju kojega su u noći 30. studenog zatekli policijski službenici u počinjenju provale u ugostiteljski objekt na području Školjića u Rijeci. Prilikom zatjecanja na djelu kod počinitelja su pronađeni i predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem ovog kaznenog djela, ali i oko pet grama droge canabis koju ju neovlašteno posjedovao.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako je dva tjedna ranije također pokušao provaliti u isti objekt. Ovim kaznenim djelima oštećeno je ugostiteljsko društvo iz Rijeke, a materijalna šteta će se utvrditi naknadno.

Osumnjičeni 47-godišnjak je po završetku istraživanja kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu za dvije teške krađe u pokušaju, kao i za kazneno djelo izrada i nabavljanje oružja i sredstava namijenjenih počinjenju kaznenog djela.
Osim toga je i prekršajno sankcioniran u skladu sa Zakonom o suzbijanju zlouporaba droga.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...