Policija ga zaustavila u ukradenom vozilu

Autor: Portal Torpedo 11.06.2024

policija_ilustracija_2023_promet__2_ Foto: ilustracija

Provjerom je utvrđeno da je 18-godišnjak s ukradenim vozilom upravljao bez vozačke dozvole, odnosno prije položenog vozačkog ispita.

Rijeka - Suradnjom policijskih službenika I. i II. policijske postaje Rijeka dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teške krađe provaljivanjem i neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari.

Osumnjičenika je u nedjelju, 9. lipnja oko 3.30 sati, u prometu zaustavila policijska ophodnja II. policijske postaje Rijeka kada se na području Brajdice u ulici Vjekoslava Kneževića kretao osobnim vozilom, riječkih registarskih oznaka, u vlasništvu 70-godišnje hrvatske državljanke, bez vozačke dozvole.

Provjerom je utvrđeno da vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita, a k tome s otuđenim vozilom pa je 18-godišnjak priveden na kriminalističko istraživanje.

Tijekom istraživanja je otkriveno da je spomenuto vozilo otuđio u subotu, 8. lipnja u večernjim satima u ulici Luki u Rijeci. Naime, prethodno je provalio u stan 70-godišnjakinje i pri tome otuđio različite ključeve, među kojima i ključeve osobnog vozila s kojim se odvezao u nepoznatom smjeru. Tako je počinio materijalnu štetu od oko 1400 eura.

Pronađeno vozilo je vraćeno vlasnici, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja 18-godišnji osumnjičenik je kazneno prijavljen za navedena kaznena djela nadležnom državnom odvjetništvu. Pored toga je i prekršajno sankcioniran u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...