Policija zaplijenila oružje - Riječanin kod kuće čuvao cijeli arsenal: tri automatske puške, dvije puške, četiri strojnice, dvije poluautomatske puške, deset pištolja...

Autor: Portal Torpedo 08.09.2022

wp-content/uploads/2019/06/vojska-oruzje-rijeka-1.jpgFOTO: Ilustracija

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena osnovana sumnja da je osumnjičeni 53-godišnji hrvatski državljanin tijekom 2022. godine nudio na prodaju dijelove za razno automatsko oružje i strojnice, a koji su sastavni dio oružja te je neovlašteno posjedovao veću količinu raznog oružja, streljiva i dijelova oružja.

Rijeka - Hrvatski državljanin u dobi od 53 godine osumnjičen je za počinjenje dva kaznena djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Kriminalističko istraživanje nad spomenutim proveli su policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske, a temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Rijeci, obavljena je pretraga doma i drugih prostorija osumnjičenika.

Pretraga je obavljena na području Rijeke, a pronađeno je i oduzeto tri automatske puške, dvije puške, četiri strojnice, dvije poluautomatske puške, ukupno deset pištolja od kojih po jedan automatski, plinski i ručno rađeni pištolj, 57 spremnika za razno oružje, šest prigušivača pucnja, dva optička nišana i 3.618 komada streljiva raznih kalibara.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena osnovana sumnja da je osumnjičeni hrvatski državljanin tijekom 2022. godine nudio na prodaju dijelove za razno automatsko oružje i strojnice, a koji su sastavni dio oružja te je neovlašteno posjedovao veću količinu raznog oružja, streljiva i dijelova oružja, čije posjedovanje je građanima zabranjeno.

Protiv osumnjičenog 53-godišnjaka policija podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Više sa portala torpedo.media ...