Pomoću Ugovora o pozajmicama neovlašteno prisvojili približno 2 i pol milijuna kuna s računa tvrtke

Autor: Portal Torpedo 14.09.2022

wp-content/uploads/2021/12/policija-ilustracije-5-2400x1524_c.jpg

Osumnjičenici u svojstvu osnivača i odgovornih osoba tvrtke sa sjedištem u Rijeci su od kraja rujna 2016. do sredine travnja 2019. godine prekoračili granice ovlasti na način da je osumnjičena izrađivala Ugovore o pozajmicama kojima je regulirano da joj tvrtka daje pozajmicu kao fizičkoj osobi

Rijeka - Policijski službenici Službe za gospodarski kriminalitet i korupciju Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjom državljankom Bosne i Hercegovine i 75-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Osumnjičenici u svojstvu osnivača i odgovornih osoba tvrtke sa sjedištem u Rijeci su od kraja rujna 2016. do sredine travnja 2019. godine prekoračili granice ovlasti na način da je osumnjičena izrađivala Ugovore o pozajmicama kojima je regulirano da joj tvrtka daje pozajmicu kao fizičkoj osobi te je s osnova takvih ugovora podignuto s računa tvrtke oko 2.450.000 kuna kroz navedeno razdoblje i koji iznos do danas nije vraćen.

Od navedenog iznosa, osumnjičeni je u više navrata podignuo oko 700 000 kn isplatom gotovine u banci i to na s osnovu Ugovora o licenci zaključenog između njega i tvrtke od lipnja 2016. godine, ali bez evidentiranja podignute gotovine u poslovnim knjigama.

Isto tako, osumnjičena, kao ovlaštena osoba tvrtke iz Rijeke nije na propisan način vodila poslovne knjige te je tako onemogućila preglednost poslovanja i tijeka novca tvrtke.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporaba položaja i ovlasti te 40-godišnjakinja zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i povrede dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje iz Zakona o trgovačkim društvima, kazneno su prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu

Više sa portala torpedo.media ...