Posada policijskog presretača zatekla ga s 1,91 promila alkohola u neregistriranom vozilu

Autor: Portal Torpedo 01.12.2021

mup-prometna-policija-akcija-brzina

S ciljem ostvarenja što veće razine sigurnosti u prometu, pozivamo sve vozače, kao i ostale sudionike u prometu, na apsolutno poštivanje prometnih propisa

Rijeka – Jučer je tijekom redovnog nadzora u prometu posada policijskog presretača na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske evidentirala 21 prekršaj vozača.

Izdvajamo vozača koji je u vožnji pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,91 g/kg zaustavljen u 15.15 sati u Matuljima. Riječ je o 47-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je osim pri utjecaju alkohola, upravljao neregistriranim osobnim vozilom marke Fiat, riječkih registracijskih oznaka. Policijski službenici su ga odmah udaljili iz prometa te oduzeli registracijske pločice vozila. U skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama za počinjene prekršaje protiv njega je podnesen optužni prijedlog kojim mu je pored novčane kazne od najmanje 12 000 kuna, predloženo i izricanje mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od tri mjeseca.

Najveća izmjerena brzina tijekom nadzora je 116 km/h i to na A7 u blizini čvora Križišće oko 11.30 sati kada je 60-godišnji vozač osobnog vozilo marke Opel, riječkih registarskih oznaka, upravljao navedenom brzinom na mjestu gdje je ograničenje određeno na 70 km/h. Zbog počinjenog prekršaja novčano je sankcioniran prema važećim zakonskim propisima.

Nadzorom je evidentirano još osam vozača koji su upravljali neregistriranim vozilima na području Marinića, Rijeke i Viškova, ali i vozači što su počinili 10 ostalih prekršaja (nepropisno pretjecanje, vožnja bez vozačke dozvole, neizvršena odjava vozila u propisanom roku i dr.)

S ciljem ostvarenja što veće razine sigurnosti u prometu, ovakve aktivnosti nastavit će se i u sljedećem razdoblju, a sve sudionike u prometu , osobito vozače, opetovano pozivamo na poštivanje svih prometnih propisa i pravila.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...