Potkradala klijente i poslodavce više od desetljeća: „zaradila“ gotovo pola milijuna eura

Autor: Portal Torpedo 24.03.2023

wp-content/uploads/2021/12/policija-ilustracije-4-2400x1524_c.jpg

Sumnjiči se za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, računalno krivotvorenje i krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Rijeka - Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Kaznena djela počinila je od listopada 2010. pa do kolovoza 2021. godine, u svojstvu zaposlenice riječke poslovnice jedne od novčarskih ustanova. U navedenom vremenu zaprimala je uplate klijenata na njihove transakcijske i depozitne račune, a da ih nije evidentirala u računalnom sustavu niti je novac položila u blagajnu već ga je neovlašteno zadržala za sebe.

Isto tako, bez znanja i odobrenja klijenata u računalnom sustavu je evidentirala isplate s njihovih računa, iako im novac nije isplaćen već je i te iznose neovlašteno podizala i zadržavala za sebe, a kako bi opravdala navodne isplate izradila je i nevjerodostojnu blagajničku dokumentaciju.

Na ovaj način za sebe je pribavila protupravnu imovinsku korist od gotovo 490.000 eura te tako, za isti iznos oštetila novčarsku ustanovu, koja je oštećenim klijentima nadoknadila štetu.

Po završetku kriminalističkog istraživanja 48-godišnjakinja je kazneno prijavljena nadležnom državnom odvjetništvu za kaznena djela zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, računalno krivotvorenje i krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...