Prijavljen za zlouporabu droge i krijumčarenje stranih državljana

Autor: Portal Torpedo 16.02.2024

lisice

Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku


Rijeka - Policijski službenici Službe kriminaliteta droga u suradnji s policijskim službenicima II. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz domene zlouporabe droga i kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici hrvatskoj, drugoj državi članici europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.


Naime, u utorak 13. veljače, u večernjim satima zaustavljeno je osobno vozilo zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin, dok su se kao suvozači nalazila dvojica hrvatskih državljana starosti 35 i 37 godina.


Nakon obavljenih provjera osobnih podataka utvrđeno je da je za 35-godišnjakom raspisana potraga s mjerom uhititi zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici hrvatskoj, drugoj državi članici europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma“ te je uhićen i priveden u policijsku postaju.


U posjedu ostale dvojice pronađene su manje količine droge konoplja i tzv. jointa te su prekršajno sankcionirani temeljem odredbi Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.


Tijekom kriminalističkog istraživanja u stanu na području Viškova kojim se koristi 35-godišnjak pronađeno je oko 460 grama amfetamina, oko 305 grama konoplje, manje količine kokaina te drugi predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.


Osim toga, utvrđeno je da je 35-godišnjak u listopadu prošle godine na autocesti A6 na području Gorskog kotara upravljao osobnim vozilom riječkih registracijskih oznaka te se oglušio o zvučne i svjetlosne signale policije i nastavio se kretati. Dolaskom na naplatnu postaju Oštrovica zaustavio je vozilo i pobjegao, dok su u vozilu pronađeni strani državljani.


Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, osumnjičenik je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...