Prije utakmica se nije javio policiji pa mu izrečena kazna u iznosu od 6.630 eura

Autor: Portal Torpedo 24.11.2023

novac_ilustracija_ Foto: arhiva

Izrečene su mu i dvije zaštitne mjere u trajanju od dvije godine, uz obvezu javljanja policiji.

Rijeka - Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske, 23. studenog na području Rijeke pronašli su te radi daljnjeg vođenja prekršajnog postupka na nadležni općinski sud doveli 21-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Riječ je o 21-godišnjaku, koji se između 18. i 21. studenoga ove godine prilikom odigravanja nogometnih utakmica HNK „Rijeka“ i hrvatske reprezentacije, u tri navrata nije javio policiji, odnosno nije postupio po izrečenim zaštitnim mjerama čime je počinio prekršaj iz Zakona o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima (NN 117/03, 71/06, 43/09, 34/11, 114/22)

Naime, prije odigravanja svih nogometnih utakmica u kojima sudjeluje hrvatska reprezentacija i HNK „Rijeka“ prema izrečenim presudama općinskih sudova koje se odnose na zabrane prisustvovanja te odlaska na sportska natjecanja, bio se dužan javiti u policijsku postaju.

Zbog počinjenja navedenog prekršaja iz domene Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, od nadležnog općinskog suda pravomoćnom presudom izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 6.630 eura.

Također, izrečene su mu i dvije zaštitne mjere u trajanju od dvije godine, uz obvezu javljanja policiji, i to: zabrane prisustvovanja sportskim natjecanjima u zemlji i inozemstvu na kojima sudjeluje HNK „Rijeka“ i hrvatska reprezentacija te zabrane odlaska na određena sportska natjecanja u inozemstvu na kojima sudjeluje hrvatska reprezentacija uz obvezu predavanja putne isprave.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...