Prisvojio 192 tisuće eura, utajio porez, a nije vodio ni poslovne knjige

Autor: Portal Torpedo 12.01.2023

wp-content/uploads/2018/07/Mijenjala-novac-po-povoljnijem-te%C4%8Daju-pa-ostala-bez-1700-kn.jpg

Osumnjičenik je kao vlasnik i odgovorna osoba tvrtke s područja Primorsko – goranske županije u razdoblju od siječnja 2017. do veljače 2021. godine prisvojio dobra u vlasništvu tvrtke u vrijednosti od oko 192 000 eura

Rijeka - Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Osumnjičenik je kao vlasnik i odgovorna osoba tvrtke s područja Primorsko – goranske županije u razdoblju od siječnja 2017. do veljače 2021. godine prisvojio dobra u vlasništvu tvrtke u vrijednosti od oko 192 000 eura, u kojem iznosu je prouzročio manjak u poslovanju tvrtke i za sebe ostvario protupravnu imovinsku korist.

Također je utvrđeno da u 2020. i 2021. godini nije obračunao, prijavio i uplatio u Državni proračun Republike Hrvatske porez na dodanu vrijednost u iznosu od oko 81 200 eura.

Osim toga, osumnjičenik u navedenom razdoblju nije vodio poslovne knjige pa je na takav način onemogućio preglednost i kontrolu poslovanja tvrtke.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, dva kaznena djela utaje poreza ili carine te kazneno djelo povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Više sa portala torpedo.media ...