Pritvoren vozač koji je izazvao prometnu nesreću u Tunelu Pećine u kojoj su poginule dvije osobe

Autor: Portal Torpedo 20.02.2024

prometna_pecine_2024_tunel__1_ Foto: arhiva

Pod sumnjom u počinjenje kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, 19-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.

Rijeka - U nastavku kriminalističkog istraživanja policijskih službenika Postaje prometne policije Rijeka, koje je provedeno u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom, o okolnostima prometne nesreće od 9. veljače u Rijeci, kazneno je prijavljen 19-godišnji hrvatski državljanin.

Istraživanjem je utvrđeno kako je 19-godišnjak upravljajući osobnim vozilom na DC 404 u Tunelu Pećine oko 21.40 sati i krećući se neprilagođenom brzinom stanju i uvjetima na cesti te pod utjecajem alkohola, u nepreglednom zavoju izgubio nadzor nad vozilom i prešao u suprotnu traku kolnika gdje se izravno sudario s teretnim vozilom kojim je upravljao 62-godišnji hrvatski državljanin.

U nesreći su na mjestu događaja smrtno stradala dva putnika iz osobnog vozila, treći putnik iz tog vozila je lakše ozlijeđen, a obojica vozača su zadobili teške ozljede.

Po završetku istraživanja te zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, osumnjičeni 19-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...