Pritvoren zbog sumnje u počinjenje trgovanja ljudima

Autor: Portal Torpedo 22.12.2022

lisice

Nakon sustavnog fizičkog i psihičkog zlostavljanja oštećenik je uspio pobjeći i prijaviti sve navedeno policijskim službenicima.

Rijeka - Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjim hrvatskim državljaninom radi sumnje u počinjenje kaznenog djela trgovanja ljudima.

Sumnjiči se da je u razdoblju između listopada 2016. pa do 6. prosinca ove godine, iskorištavao teški položaj 63-godišnjeg hrvatskog državljanina te ga materijalno, psihički i fizički oštetio.

Naime, tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako je 61-godišnji osumnjičenik obmanuo i prevario 63-godišnjaka, lažno mu obećavajući pomoć i dobru zaradu te ga zapošljavao na različitim gospodarstvima na području Istarske i Sisačko-moslavačke županije gdje je radio kao nadničar za minimalnu plaću koju mu je potom 61-godišnjak oduzimao.

Za to vrijeme, a bez znanja 63-godišnjaka, njegov stan u Rijeci je pak iznajmljivao trećim osobama i novac od najamnine zadržao za sebe. Osim toga, istraživanjem je otkriveno da je 61-godišnjak protupravno koristio prava i subvencije koje je oštećenik ostvarivao kao socijalno ugrožena osoba kod nadležnih državnih tijela.

Procjenjuje se da je opisanim radnjama, 61-godišnjak protupravno prisvojio imovinsku korist na štetu 63-godišnjaka u iznosu od najmanje 400.000 kuna.

Nakon sustavnog fizičkog i psihičkog zlostavljanja oštećenik je uspio pobjeći i prijaviti sve navedeno policijskim službenicima.

Završetkom istraživanja, a zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela trgovanja ljudima, 61-godišnjak je uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu predan pritvorskom nadzorniku.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...