Pronađen počinitelj 20 kaznenih djela

Autor: Portal Torpedo 02.10.2023

lisice

Osumnjičeni 28-godišnjak je počinjenjem više teških krađa i krađa oštetio pravne i fizičke osobe za najmanje 30 000 eura.

Rijeka - Hrvatski državljanin u dobi od 28 godina osumnjičen je za počinjenje više kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta.

Kriminalističkim istraživanjem koje provode policijski službenici I. policijske postaje Rijeka dosada je utvrđeno kako je osumnjičenik u protekle tri godine, odnosno u razdoblju od ožujka 2020. pa do kolovoza ove 2023. godine, na području Kastva, Rijeke i Viškova počinio 20 kaznenih djela od kojih je osam teških krađa, pet u pokušaju te sedam krađa.

Naime, iz skladišta, garaža te i iz vozila uglavnom je otuđio različiti alat: motorne pile, brusilice, bušilice, kosilice motorne, pikamere…, ali i prijenosna računala, prehrambene artikle, kao i druge predmete iz obiteljskih kuća i poslovnih prostora.

Time je 12 pravnih i osam fizičkih osoba oštetio za najmanje 30 000 eura.

Zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, 28-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...