Provalnik uhićen pola sata nakon počinjenja kaznenog djela

Autor: Portal Torpedo 24.11.2022

wp-content/uploads/2021/12/lisice-policija.jpg

Osumnjičeni je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.

Rijeka - Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta.

„Riječ je o provalniku kojega je policija jučer u noći oko 2.30 sati uhitila pola sata nakon počinjenja teške krađe provaljivanjem. Sumnjiči se da je u središtu Rijeke provalio u optičku trgovinu i ugostiteljski objekt iz kojih je otuđio novac i alkoholna pića, ali i prijenosno računalo te mobitel u vlasništvu hrvatske državljanke“, prenose iz policije.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako je istovjetna kaznena djela počinio i prethodnih dana u studenom provalom u zdravstvenu ustanovu na Belvederu u Rijeci, kao i u još tri ugostiteljska objekata na području Rijeke, od kojih u jedan dva puta, na štetu pravnih osoba. Ukupna počinjena materijalna šteta cijeni se na najmanje 15.000 kuna.

Dio otuđenih predmeta je pronađen i bit će vraćen vlasnicima.

Dovršetkom istraživanja 46-godišnjak je zbog osnovane sumnje u počinjenje šest kaznenih djela teške krađe provaljivanjem te jedne teške krađe u pokušaju, kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...