[VIDEO] PU primorsko-goranska: Motiv postavljanja eksplozivnih naprava dvojice uhićenih isključivo je materijalna korist

Autor: Portal Torpedo 29.05.2023

mup_press_bombasi_-90176

Iste se osobe povezuje i s pronalaskom eksplozivne naprave u opatijskom hotelu u travnju...

Rijeka - Danas je u 14 sati održana press konferencija Policijske uprave primorsko-goranske na kojoj su javnosti približili slučaj dvojice uhićenih zbog postavljanja eksplozivnih naprava na području Rijeke i okolice.

-Počinitelji su se koristili visokotehnološkim znanjima, koji jako dobro poznaju visoke tehnologije i programske alate, ne samo za počinjenje djela nego i za prikrivanje djela. Fizički su boravili u Hrvatskoj i postavljali eksplozivne naprave i stoga vjerujemo da su povezani s nekim iz Hrvatske, istaknuli su iz policije.

mup_press_bombasi_-07619

Tijekom vikenda su, objasnili su dalje, imali odličnu procjenu i uhitili su ih neposredno nakon što su postavili bombu kod trgovačkog centra, dok je druga bomba nađena u neposrednoj blizini.

mup_press_bombasi_-31049

Iz PU su istaknuli da je motiv ovih radnji isključivo materijalna korist te da su prijetnjama pokušali iznuditi višemilijunske novčane iznose. Iste se osobe povezuje i s pronalaskom eksplozivne naprave u opatijskom hotelu u travnju. -Prvo kazneno djelo počinjeno je u Opatiji. Tražili su veliku sumu novca u kriptovaluti, nekoliko milijuna eura. Nisu uspjeli izvesti kazneno djelo, ali su uspjeli postaviti bombe pred trgovačke centre, objasnili su iz policije, ističući kako ni u jednom slučaju nije došlo do ugroze građana.

mup_press_bombasi_-37851

Dodali su kako ovakav slučaj još nije zabilježen u Hrvatskoj. -Ovo je bio velik izazov za nas i zato smo osobito zadovoljni što smo uspjeli riješiti slučaj, zaključili su iz policije.

VIDEO

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...