Kamionom pokosio radnike HAC-a: Jedan na mjestu mrtav, drugi teško ozlijeđen, vozač kamiona uhićen

Autor: Portal Torpedo 10.11.2022

prometna_nesreca_svilno_2022__7_

Očevidom je utvrđeno kako je uzrok nesreće neprilagođena brzina teretnog vozila.

Rijeka - Očevidom kojim je rukovodila općinska državna odvjetnica utvrđene su okolnosti teške prometne nesreće koja se dogodila sinoć na čvoru Orehovica i u kojoj je smrtno stradao 38-godišnji hrvatski državljanin.

Do nesreće je došlo kada je 65-godišnji hrvatski državljanin, upravljajući teretnim vozilom marke Mercedes, splitskih registracijskih oznaka, i krećući se nepropisnom brzinom iz pravca Čavli u smjeru Rijeke udario je u skupinu vozila koja se nalazila na prometnici, a potom i u zadnji dio teretnog vozila, marke Iveco, zagrebačkih registracijskih oznaka, iz skupine kojim je upravljao 53-godišnji hrvatski državljanin. U tom trenutku na zadnjem dijelu priključnog vozila spomenute skupine vozila nalazio se djelatnik HAC-a-ophodar ceste, 38-godišnji hrvatski državljanin, koji je od zadobivenih ozljeda ,nažalost, preminuo na mjestu nesreće. Ozlijeđenom 53-godišnjem vozaču je medicinska pomoć pružena u KBC Rijeka gdje su mu dijagnosticirane teške ozljede.

Vozač 65-godišnjak je uhićen i priveden na postupanje u Postaju prometne policije Rijeka te je po završetku kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, kaznenog djela opisanog u čl. 227. st.4. i st.1. Kaznenog zakona.

Za vrijeme trajanja očevida promet na navedenom dijelu autoceste između čvora Čavle i Orehovica bio je potpuno obustavljen za sva vozila od 22.30 do 02.45 sati te usmjeren na druge alternativne pravce.

Zbog prometne nesreće prekinut promet na riječkoj zaobilaznici

Više sa portala torpedo.media ...