Rezultati nadzora motorista: u četiri sata evidentirano 18 prometnih prekršaja

Autor: Sanja Tumara 18.06.2024

policija_ilustracija_2023_promet__4_ Foto: ilustracija

Prometna policija će i nadalje poduzimati mjere i radnje radi poboljšanja stanja sigurnosti u prometu i prevencije prometnih nesreća.

Rijeka - U subotu, 15. lipnja između 16 i 20 sati na području Policijske uprave primorsko-goranske policijski službenici prometne policije pojačano su nadzirali vozače mopeda i motocikala. Tijekom ova četiri sata evidentirano je ukupno 18 prometnih prekršaja, od kojih osam prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, izvijestila je Policijska uprava primorsko-goranska.

Osim toga, tijekom pojačanog nadzora zabilježeni su i drugi prekršaji, odnosno tri prekršaja neisticanja registracijske pločice, po jedan prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola te dva ostala prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, temeljem kojeg su i sankcionirani svi vozači zatečeni u počinjenju prometnih prekršaja.

Pojačani nadzor proveden je u cilju prevencije stradavanja vozača mopeda i motocikla koji su jedna od najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Prometna policija će i nadalje poduzimati mjere i radnje radi poboljšanja stanja sigurnosti u prometu i prevencije prometnih nesreća, a posebice onih s najtežim posljedicama.

U cilju smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća i njihovih posljedica vozače mopeda i motocikala, ali i ostale sudionike u prometu policija poziva na odgovorno ponašanje i dosljedno poštivanje prometnih pravila i propisa.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...