Rezultati pojačanog nadzora teretnih vozila i autobusa - 28 bilo u prekršaju

Autor: Portal Torpedo 21.05.2024

policija_ilustracija_2023_promet__2_ Foto: ilustracija

Za vrijeme provedbe pojačanog nadzora nisu evidentirani prekršaji kod kontroliranih autobusa.

Rijeka – Između 13. i 19. svibnja na području zemalja Europske unije, pa tako i svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj provedena je ciljana aktivnost ROADPOL- a, usmjerena na pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa.

U navedenom vremenu na području Policijske uprave primorsko-goranske kontrolirano je 114 teretnih vozila, od kojih 96 hrvatskih registracijskih oznaka. Od ukupnog broja kontroliranih teretnih vozila, njih 28 je bilo u prekršaju.

Najveći broj prekršaja kod nadzora teretnih vozila se odnosi na prekršaje tehničke ispravnosti - osam, prekoračenje vremena upravljanja - sedam, pretovar vozila- šest, prekoračenje brzine - dva te po jedan prekršaj manipulacije tahografom, vožnje pod utjecajem alkohola, droga i nekorištenja sigurnosnog pojasa. Također, evidentirana su i po tri prekršaja dokumentacije vozača i dokumentacije tvrtke.

Za vrijeme provedbe pojačanog nadzora nisu evidentirani prekršaji kod kontroliranih autobusa.

U istom razdoblju evidentirano je još 58 različitih prometnih prekršaja ostalih sudionika u prometu.

Počinitelji prekršaja sankcionirani su u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i drugih propisa kojima su regulirani utvrđeni prekršaji.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...