Slovenskog motociklistu zaustavio presretač dok je na A7 vozio 190 km/h

Autor: Portal Torpedo 04.07.2024

Presreta%C4%8D-novo-1-2400x1524_c Foto: arhiva

Protiv 45-godišnjaka je podnesen prekršajni nalog i izrečena mu je novčana kazna te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „A“ kategorije na rok od mjesec dana.

Rijeka - Jučer, oko 7.50 sati, posada policijskog presretača Policijske uprave primorsko-goranske zaustavila je na autocesti A7, 45-godišnjeg državljanina Slovenije koji je prekomjernom brzinom upravljao motociklom, slovenskih nacionalnih oznaka.

Vozač se ,naime, kretao iz smjera čvora Sv. Kuzam prema čvoru Hreljin brzinom od 190 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine 100 km/h.

Zbog počinjenog prekršaja, a sukladno odredbama Prekršajnog zakona, protiv 45-godišnjaka je podnesen prekršajni nalog i izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 660 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „A“ kategorije na rok od mjesec dana.

Prekoračenje brzine je jedan od najčešćih evidentiranih prekršaja u prometu kod motociklista pa ih stoga opet pozivamo, kao i ostale vozače, da apsolutno poštuju ograničenja brzine kako bi se smanjile mogućnosti izazivanja prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Inače, u prvih šest mjeseci ove godine u prometnim nesrećama na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske, pet motociklista je, nažalost, preminulo, dok je 41 vozač motocikla teško ozlijeđen, kao i pet putnika na motociklu.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...