[SLUČAJ TROVANJE] Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci objavilo odgovor na objavljene netočne informacije i upite novinara

Autor: Marina Pauletić 11.11.2023

voda_ilustracija

- Nije točno da je ovo državno odvjetništvo izvješteno odmah nakon događaja, stoji u objavi DORH-a Rijeka.

Rijeka – Nakon što se bura oko otrovanih pića u riječkim kafićima polako smirila te se doznalo što je to popio ozlijeđeni mladić koji se liječi u KBC-u Rijeka, oglasilo se i Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci.

„Nije točno da je ovo državno odvjetništvo izvješteno odmah nakon događaja, već je o događaju od 19. svibnja 2023. u jednom riječkom restoranu, prvu informaciju zaprimilo 3. srpnja 2023. općim posebnim izvješćem Prve policijske postaje Rijeka, kojim nas izvještavaju o, do tada, poduzetim radnjama“, naveli su.

„Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je 5. rujna 2023. dostavilo i naložilo Sektoru kriminalističke policije Policijske uprave primorsko-goranske poduzimanje izvida povodom kaznene prijave oštećenikove majke, koju je ovom državnom odvjetništvu ustupilo Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola“, stoji dalje.

„Nakon što je opunomoćena odvjetnica oštećenika (1982.) u rujnu 2023. godine dostavila ovom državnom odvjetništvu cjelovitu medicinsku dokumentaciju KBC-a Rijeka i nove za predmet važne informacije, povodom njih su u listopadu 2023. godine naloženi dodatni izvidi nadležnoj Prvoj policijskoj postaji Rijeka radi utvrđenja je li počinjeno kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti“, piše Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci.

„Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci, kao tijelo kaznenog progona počinitelja kaznenih djela, o pojedinostima izvida ne može davati informacije zbog zakonske propisane tajnosti, a državnoodvjetničku odluku u predmetima oba riječka slučaja konzumacije određene tekućine će donijeti po primitku rezultata svih provedenih izvida naloženih nadležnim državnim tijelima“, zaključili su.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...