STRAVA NA PJEŠAČKOM U IČIĆIMA Automobilom namjerno pregazio Austrijskog invalida sa psom i teško ga ozlijedio

Autor: Nikola Cvjetović 17.06.2022

icici gradnja hotel kruzni tok 2022  6

Po završetku kriminalističkog istraživanja, 40-godišnji vozač je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu pod sumnjom u počinjenje kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom...

Opatija - Opatijska policija je provela kriminalističko istraživanje te utvrdila kaznenu odgovornost 40-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je na obilježenom pješačkom prijelazu u Ičićima, upravljajući osobnim vozilom, namjerno udario 54-godišnjeg pješaka. Riječ je o austrijskom državljaninu, osobi s invaliditetom koja se kreće uz pomoć psa, a koji je u ovom događaju zadobio teške ozljede.

Naime, istraživanjem je utvrđeno kako je Austrijanac oko 22.10 sati prelazio pješački prijelaz sa psom-asistentom, a spomenuti 40-godišnji vozač nije imao strpljenja pričekati da isti prijeđe kolnik već mu je počeo trubiti i približavati mu se vozilom. Od straha da ga ne ozlijedi, pješak je prema vozilu pružio ruku i s njom dotaknuo vozilo te udario po poklopcu motora kako bi ga zaustavio u prolasku. No, vozača to nije spriječilo u nastavku vožnje, već ga je naprotiv razljutilo, pa je na 54-godišnjeg pješaka namjerno krenuo vozilom i udario ga. Zbog zadobivenih ozljeda, pješaku je pružena medicinska pomoć u KBC Rijeka i dijagnosticirane teške ozljede.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, 40-godišnji vozač je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu pod sumnjom u počinjenje kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Kako ne bi dolazilo do ovakvih incidenata u prometu, molimo vozače da budu smireni u vožnji, osobito u naseljenim i turističkim mjestima gdje su moguće gužve, kao i zastoji u prometu.

Podsjetimo, na prometnicama na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske ovih dana je evidentiran veći broj vozila, odnosno dolazaka gostiju i turista, kako zbog blagdana i produženog vikenda, tako i zbog toplog vremena i kulturnih događanja koji se održavaju u gradu Rijeci te okolici, pa su s time na nekim prometnim pravcima mogući zastoji i gužve.

U takvim situacijama može se dogoditi smanjenje koncentracije vozača, osobito onih koji su eventualno konzumirali alkohol ili opojna sredstva, a što može dovesti i do izazivanja prometnih nesreća ili prometnih događaja na cesti. Inače, tijekom jučerašnjeg dana evidentirane su 23 prometne nesreće u kojima su dvije osobe teže, a sedam ih je lakše ozlijeđeno. Osim toga je zabilježeno i više prometnih prekršaja pa i prometnih događaja, stoga i ovim putem pozivamo vozače i ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje i apsolutno poštivanje prometnih propisa.