Tijekom vikenda zabilježena 172 prometna prekršaja, a najveći je broj prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa

Autor: Portal Torpedo 19.09.2022

Stop_policija-07653

Ovaj vikend najveći je broj prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa – ukupno 30, zatim po 16 prekršaja korištenja mobitela u vožnji i vožnje pod utjecajem alkohola te 11 prekršaja prekoračenja brzine.

Rijeka - Prometna policija i ovog je vikenda pojačano nadzirala promet na cestama na području Policijske uprave primorsko-goranske te zabilježila sveukupno 172 prometna prekršaja.

Najveći je broj prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa – ukupno 30, zatim po 16 prekršaja korištenja mobitela u vožnji i vožnje pod utjecajem alkohola te 11 prekršaja prekoračenja brzine.

Osim toga, zabilježeno je 26 prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava upravljanja te još 72 različita prometna prekršaja.

Najveća brzina od 111 km/h izmjerena je na Jadranskoj magistrali na području Jadranova, gdje se vozač osobnog vozila marke Volkswagen, njemačkih registracijskih oznaka kretao navedenom brzinom u smjeru Crikvenice, iako je na toj dionici ograničenje brzine 60 km/h.

Najveća koncentracija alkohola od 1,93 g/kg izmjerena je 22-godišnjaku, koji je upravljao vozilom marke Renault, krećući se u Rijeci prometnicom D404. Policija ga je zaustavila u blizini tunela Pećine te je sankcioniran temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a i drugi počinitelji prometnih prekršaja sankcionirani su sukladno važećim zakonskim odredbama.

Policija poziva vozače i sve ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa. Počela je i nova školska godine te policija posebno poziva vozače na dodatan oprez u vožnji u zonama škola. Više informacija i savjeta može se pronaći ovdje.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...