Tjedni rekord 'pao' na Turniću – vozio s više od 2 promila i bez vozačke dozvole

Autor: Portal Torpedo 28.11.2023

policija_ilustracija_2023_promet__3_

Proteklog tjedna dogodile su se 54 prometne nesreće, od kojih je jedna bila teža, a 53 su bile lakše.

Rijeka - Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodile su se 54 prometne nesreće, od kojih je jedna bila teža, a 53 su bile lakše.

U ovim prometnim nesrećama jedna je osoba teže, a pet ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na 122.030 eura. U prometnim nesrećama sudjelovala su dva pješaka i dva strana državljanina te sedam alkoholiziranih vozača.

Ukupno su alkotestirana 274 vozača, od kojih je kod njih 30 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a kod jednog do 0,50 g/kg. Najviše alkoholiziranih vozača, njih 26 je bilo u dobi iznad 35. godine života, četiri su bila u dobi između 18. i 24. godine, a jedan u dobi između 25. i 35. godina.

Najveća koncentracija alkohola od 2,20 g/kg izmjerena je u noći 24. studenoga području Turnića u Rijeci, gdje je policija zaustavila 53-godišnjeg vozača osobnog vozila riječkih registracijskih oznaka.

Pored vožnje pod utjecajem alkohola, utvrđeno je da vozilom upravlja usprkos važećoj zabrani upravljanja vozilom „B“ kategorije, da sa sobom nema vozačku dozvolu, a isto tako da je važenje navedene vozačke dozvole isteklo u veljači prošle godine.

Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama policija protiv spomenutog vozača podnosi optužni prijedlog, kojim se nadležnom općinskom sudu predlaže izricanje novčane u iznosu od 5.460 eura te zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na najmanje tri mjeseca.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...