Tjedno izvješće o prometu - najveća koncentracija alkohola izmjerena u Viškovu

Autor: Portal Torpedo 26.09.2023

policija-24763

U prometnim nesrećama sudjelovalo je 15 stranih državljana, jedan pješak i sedam alkoholiziranih vozača.

Rijeka - Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodila se 81 prometna nesreća, od kojih su četiri bile teže, a 77 je bilo lakših nesreća.

U ovim prometnim nesrećama četiri su osobe teško, a devet je osoba lakše ozlijeđene. Materijalna šteta procjenjuje se na 182.800 eura.

U prometnim nesrećama sudjelovalo je 15 stranih državljana, jedan pješak i sedam alkoholiziranih vozača.

Ukupno su alkotestirana 233 vozača, od kojih je kod njih 23 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, kod dva vozača utvrđena koncentracija alkohola do 0,5 g/kg, a dvoje vozača je odbilo alkotestiranje.
Najviše alkoholiziranih vozača, njih 15 je bilo u dobi iznad 35. godine života, osam između 25. i 35. godina te četiri bilo u dobi između 18. i 25. godina.

Najveća koncentracija alkohola od 2,23 g/kg izmjerena je 23. rujna oko 1,20 sati na području Viškova kod 55-godišnjeg vozača osobnog vozila riječkih registracijskih oznaka. Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom te tako ugrožavati sigurnost prometa, zadržan je u službenim prostorijama policije. Zbog počinjenog prekršaja vozač će biti sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...