Tjedno izvješće o prometu: 55 prometnih nesreća, rekorder tjedna napuhao 2,12 promila

Autor: Portal Torpedo 20.02.2024

policija-03756 Foto: arhiva

Proteklog tjedna dogodilo se 55 prometnih nesreća, od kojih su četiri bile teže, a 51 je bila lakša.

Rijeka - Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se 55 prometnih nesreća, od kojih su četiri bile teže, a 51 je bila lakša. U ovim nesrećama četiri su osobe teško, a osam ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na 88.700 eura. U prometnim nesrećama sudjelovala su po tri pješaka, strana državljanina i alkoholizirana vozača.

Ukupno su alkotestirana 222 vozača, od kojih je kod njih 15 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a dva su odbila provjeru alkoholiziranosti. Najviše alkoholiziranih vozača, njih 11 je bilo u dobi iznad 35. godine života, šest ih je bilo u dobi između 25. i 35. godina.

Najveća koncentracija alkohola od 2,12 g/kg izmjerena je 44-godišnjaku koji je upravljao osobnim vozilom riječkih registracijskih oznaka te na području Kozale u Rijeci izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Uslijed neprilagođene brzine izgubio je kontrolu nad vozilom te udario u zaštitnu metalnu ogradu uz rub kolnika.

Osim što je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola, utvrđeno je da nije položio vozački ispit te da vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje.

Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama (vožnje pod utjecajem alkohola, neprilagođena brzina i upravljanje vozilom prije stjecanja prava), prekršajno je prijavljen nadležnom općinskom sudu, kojem se predlaže da mu izrekne novčanu kaznu u ukupnom iznosu od 5.560 eura i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od tri mjeseca.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...