Tjedno izvješće o prometu. Rekorder napuhao 3,3 promila

Autor: Portal Torpedo 14.05.2024

policija_ilustracija_2023_promet__2_ Foto: ilustracija

U prometnim nesrećama sudjelovala su dva pješaka, 16 stranih državljana i četiri alkoholizirana vozača.

Rijeka - Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodile su se 74 prometne nesreće, od kojih je pet bilo težih, a 69 je bilo lakših. U ovim prometnim nesrećama četiri su osobe teže, a osam ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na 128.200 eura.

U prometnim nesrećama sudjelovala su dva pješaka, 16 stranih državljana i četiri alkoholizirana vozača.

Ukupno je alkotestirano 209 vozača, od kojih je kod njih 13 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a kod jednog do 0,50 g/kg. Najviše alkoholiziranih vozača, njih devet je bilo u dobi iznad 35. godine života, tri u dobi između 25. i 35. godina, a dva u dobi između 18. i 24. godine.

Najveća koncentracija alkohola od 3,30 g/kg izmjerena je 42-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine, zaustavljenom na području Punta na otoku Krku. Spomenuti je 10. svibnja, nešto poslije ponoći upravljao osobnim vozilom riječkih registracijskih oznaka, a zbog opasnosti da će nastaviti ugrožavati sigurnost prometa na cestama zadržan je u službenim prostorijama policije
Po završetku postupanja policije protiv njega je nadležnom općinskom sudu podnijet optužni prijedlog kojim se predlože da mu se izrekne novčana kazna u iznosu od 1.320 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od šest mjeseci.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...