Traže se počinitelji razbojništva i razbojničke krađe

Autor: Portal Torpedo 24.11.2021

policija_hauba-2400x1524_c

Policija intenzivno traga za počiniteljima kaznenih djela razbojništva i razbojničke krađe što su se jučer dogodili na području Rijeke i Vrbovskog

Rijeka – Počinitelj je razbojničkom krađom u trgovini na području Vežice u Rijeci iz otvorene blagajne otuđio utržak, dok je u benzinskoj postaji na području Vrbovskog počinio razbojništvo prijeteći oružjem djelatnici i otuđio novac

Policija intenzivno traga za počiniteljima kaznenih djela razbojništva i razbojničke krađe što su se jučer dogodili na području Rijeke i Vrbovskog.

Prema dosad utvrđenom, počinitelj je razbojničku krađu u trgovini na području Vežice u Rijeci počinio oko 12.45 sati iskoristivši trenutak dok je djelatnica vraćala novac drugoj osobi te je iz otvorene blagajne otuđio utržak. U benzinskoj postaji na području Vrbovskog je pak počinitelj oko 17 sati prijeteći oružjem djelatnici otuđio novac.
Ukupna materijalna šteta procijenjena je na oko sedam tisuća kuna, a oštećene su tvrtke sa sjedištem u Rijeci i Zagrebu.

Budući da su nerijetko meta razbojnika upravo trgovine, benzinske postaje, poštanski uredi i drugi slični poslovni prostori, predlažemo nekoliko savjeta za zaštitu pravnih osoba:

-uključite tehničke uređaje zaštite (video nadzor, protuprovalne uređaje i sl.), a ukoliko ih ne posjedujete, razmislite o njihovoj instalaciji, odnosno o angažiranju fizičke zaštite (zaštitari),
-organizirajte siguran transport novca iz vašeg poslovnog prostora,
-obratite pozornost na sumnjive osobe u prostoru (osobe koje često dolaze a ne kupuju, već samo razgledaju),
-ne držite veće količine novčanica velikih apoena u blagajni, već ih sklonite na sigurno mjesto u poslovnom prostoru,
-kod prebrojavanja utrška, zaključajte vrata trgovina i poslovnica te provjerite jesu li sve osobe napustile prostor, poželjno je da u prostoru budu dvije zaposlene osobe radi sigurnosti, a ukoliko imate angažiranog zaštitara, neka i on bude nazočan.

Unatoč svim mjerama opreza, uvijek postoji mogućnost da postanete žrtvom razbojništva. U tom slučaju najvažnije je da ne pružate otpor, pogotovo ako vam razbojnik prijeti oružjem – ne izlažite se opasnosti i postupajte po njegovim zahtjevima! Pokušajte zapamtiti što više detalja koji bi kasnije mogli pomoći policiji u otkrivanju počinitelja: izgled, ponašanje, govor i boja glasa, odjeća, prijevozno sredstvo i ostalo. Čim to okolnosti dopuste, nazovite policiju! Radi zaštite tragova, prije dolaska policije nemojte nište dirati niti se kretati po prostoriji u kojoj se dogodio napad.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...