U Ičićima vozio auto s 2,59 promila alkohola, a na A7 zatečen biciklist

Autor: Sanja Tumara 08.07.2024

policija-24763 Foto: ilustracija

Tijekom vikenda uz prekršaje u prometu evidentirane su i 32 prometne nesreće u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena, a 10 ih je lakše ozlijeđeno.

Rijeka – Proteklog vikenda na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske policija je provela pojačan nadzor u prometu i pri tome zabilježila sveukupno 344 prometnih prekršaja.

Najviše je prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 66, slijedi prekoračenje brzine, 29, zatim 22 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola te 21 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela u vožnji, izvijestila je Policijska uprava primorsko-goranska.

Osim navedenih, zabilježena su i tri prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i ostali 201 prometni prekršaj.

Najveća brzina od 186 km/h zabilježena je u petak, 5. srpnja u 11.45 sati na autocesti A6, kod čvora Vrbovsko, gdje se osobno vozilo zagrebačkih registracijskih oznaka kretalo navedenom brzinom u smjeru Rijeke, iako je na tom dijelu ograničenje brzine 100 km/h. U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač spomenutog vozila i sankcionirati u skladu s važećim zakonskim propisima.

Vozio bicikl po autocesti

Najveća koncentracija alkohola od 2,59 promila izmjerena je jučer, 7. srpnja oko 14.40 sati u Ičićima. Policijski službenici zaustavili su 40-godišnjeg hrvatskog državljanina dok je pod utjecajem alkohola upravljao osobnim vozilom, riječkih registarskih oznaka.

Spomenuti vozač odmah je udaljen iz prometa te je protiv njega nakon završetka postupanja podnijet optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu kojim se predlaže da mu se izreče novčana kazna u iznosu od 1320 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od tri mjeseca.

U nadzoru je alkotestirano 177 vozača i kod njih 22 je utvrđen alkohol u organizmu. Jedan je vozač odbio alkotestiranje.

Pored spomenutih vozača, između ostalih počinitelja prometnih prekršaja izdvajamo 25-godišnjeg biciklistu, ruskog državljanina, kojega je jučer, 7. srpnja, oko 15.30 sati zaustavila prometna policija na autocesti gdje je zabranjeno kretanje biciklistima.

Naime, 25-godišnjak je uočen na A7, kod čvora Hreljin, dok se kretao u smjeru Rijeke. Odmah je izdvojen iz prometa i zbog počinjenog prekršaja novčano sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, tijekom vikenda dogodile su se i 32 prometne nesreće u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena, a 10 ih je lakše ozlijeđeno.

Policija i nadalje poziva vozače i ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...