U jučerašnjim prometnim nesrećama tri su osobe teško ozlijeđene

Autor: Portal Torpedo 28.07.2022

wp-content/uploads/2021/12/policija-ilustracije-5-2400x1524 c-1.jpg

Na području Matulja teško je ozlijeđena i 44-godišnja vozačica osobnog vozila marke Citroen, pulskih registracijskih oznaka. Spomenuta se kretala iz smjera Pule u smjeru Rijeke te prešavši na suprotnu kolničku traku udarila u teretno vozilo s priključnim vozilom.

Rijeka - Jučer, 27. srpnja na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 23 prometne nesreće, u kojima su tri osobe teško, a tri su lakše ozlijeđene.

U prometnoj nesreći koja se dogodila oko 17 sati na autocesti A6, u blizini tunela Vršek teško je ozlijeđen vozač motocikla, hrvatski državljanin u dobi od 46 godina. Upravljajući motociklom marke Suzuki, njemačkih registracijskih oznaka, kretao se u smjeru Rijeke te uslijed brzine neprilagođene osobinama i stanju ceste prešao na zaustavnu traku nakon čega je udario u betonsku ogradu i oplatu tunela. Promet ovom dionicom bio je u prekidu do 17.30 sati, a zatim se odvijao jednom prometnom trakom do 18.50 sati kada je u potpunosti uspostavljen.

Također, istog dana oko 7.10 sati na autocesti A8, na području Matulja teško je ozlijeđena i 44-godišnja vozačica osobnog vozila marke Citroen, pulskih registracijskih oznaka. Spomenuta se kretala iz smjera Pule u smjeru Rijeke te prešavši na suprotnu kolničku traku udarila u teretno vozilo s priključnim vozilom.
Zbog prometne nesreće promet ovom dionicom bio je zatvoren za sva vozila do 8.45 sati.

Nešto kasnije oko 10,50 sati na području Čavli teško je ozlijeđena 73-godišnja pješakinja. Prilikom kretanja unatrag oborilo ju je teretno vozilo kojim je upravljao 50-godišnji vozač, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za ostale sudionike u prometu.

Sve teško ozlijeđene osobe prevezene su u KBC Rijeka, gdje su motociklist i vozačica zadržani na daljnjem liječenju, a pješakinja je nakon pružene liječničke pomoći otpuštena.

Policija poziva sve sudionike u prometu na povećani oprez uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.