U Rijeci na ulici uhićen muškarac s napunjenom automatskom puškom, u vozilu pronađeno još streljiva i spremnici

Autor: Portal Torpedo 29.12.2022

pexels-oruzje-pistolj-cijev

Po zaprimljenoj dojavi policija je promptno stigla na mjesto događaja i pronašla 40-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je u rukama držao automatsku pušku sa streljivom u spremniku.

Rijeka - Policijski službenici I. policijske postaje proveli su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Policija je u utorak, 27. prosinca u večernjim satima zaprimila dojavu da je na području Rijeke iz osobnog vozila marke Audi izašla muška osoba s vatrenim oružjem u rukama. Po zaprimljenoj dojavi policija je promptno stigla na mjesto događaja i pronašla 40-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je u rukama držao automatsku pušku sa streljivom u spremniku.

Osumnjičenik je priveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje, a pretragom osobnog vozila marke Audi pronađeno je oko 120 komada streljiva, šest spremnika za automatsku pušku s po 30 komada streljiva, a čije posjedovanje je građanima zabranjeno. Policija je od 40-godišnjaka oduzela pronađeno streljivo i spremnike, kao i automatsku pušku s kojom je zatečen.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.

Više sa portala torpedo.media ...