Uhvaćeni krijumčari migranata u Klani i Vrbovskom

Autor: Portal Torpedo 22.05.2023

wp-content/uploads/2021/12/policija-ulica-1-2400x1524_c.jpg

Osumnjičenici su po završetku istraživanja kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu i predani pritvorskom nadzorniku.

Klana/Vrbovsko - Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom stranih državljana zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske Unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Naime, policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija su 20. svibnja na području Klane i Vrbovskog zaustavili vozila kojima su upravljali 31-godišnji državljanin Rumunjske i 35-godišnji državljanin Sirije.

Na autocesti A6 kod Vrbovskog u noćnim satima zatečen je sirijski državljanin u osobnom vozilu, njemačkih registracijskih oznaka, u kojem se nalazilo devet državljana Iraka, od kojih troje u prtljažnom prostoru vozila.

Rumunjski državljanin je zaustavljen nekoliko sati kasnije na području Klane, a u osobnom vozilu rumunjskih nacionalnih oznaka prevozio je četiri turska državljanina.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su spomenuti Rumunj i Sirijac, s ciljem ostvarenja protupravne materijalne koristi, dogovorili s navedenim državljanima Iraka i Turske prijevoz za određenu novčanu naknadu preko Hrvatske do ostalih zemalja Europske unije.

Tijekom postupanja policije prema stranim državljanima utvrđeno je da se radi o državljanima Turske i Iraka koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku i izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

Osumnjičeni strani državljani koji su prevozili osobe su po završetku istraživanja kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu i predani pritvorskom nadzorniku.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...